sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Non capisco...

Kyseinen otsikko eli "En ymmärrä" on ollu ehdottomasti päivän käytetyin lause. Pojat kovasti yrittää selittää ja kysellä mutta Anna pyörittelee vaan päätään ja sanoo vuoron perään si si, no no tai non capisco. Myös ihana isoisoäiti vaan pari hammasta suussaan puhuu kaikesta maan ja taivaan välillä ja Anna vaan hymyilee nätisti ja nyökkää. Tosin opin kyllä koko ajan uusia sanoja ja Guliolla ja Alessandrolla meinaa mennä hermot kun en millään osaa lausua oikein, "No no Anna, fiore, f-i-o-r-e!"

Aamulla pojilla oli jalkapalloturnaus joka valitettavasti jäi lyhyeen, hävisivät ekan pelin varmaan 15-0 ja jatkoa ei sitten ollutkaan :) Voi raukka pieni Gulio joka oli ainakin päätä lyhempi muita ja oli maalivahtina. Siellä se nojasi maalitolppaan yrittäen näyttää coolilta mikä sekin epäonnistui koska pelipaita ulottui polviin ja näytti enemmänkin hameelta kuin paidalta. Kentällä tapasin ekan kerran ruotsalaisen au pairin Sofian joka onkin varmaan ainut ulkomaalainen mun liskäksi 100km säteellä. Meidän perheet on tuttuja keskenään eikä mun kylästä ole matkaa hänen kyläänsä kun noin 3km. Iltapäivä vietettiin tuttavaperheen luona katsoen mitäs muutakaan kuin jalkapalloa. Nyt tuli ainakin omin silmin todistettua kuinka hulluja italialaiset on kun on kyse jalkapallosta. Heidän harmiksi Italian tasapeliputki vaan jatkuu, tällä kertaa ei saatu voittoa edes Uudesta Seelannista. Siinä pelin lomassa perheen äiti pyöräytti parit pizzat ja focacciot, nam! Tätä varten mä tulin Italiaan :) Illalla vielä pelattiin mun tuomaa Muumikorttipeliä joka sai suuren suosion.

Eilen tein jotain niinkin hurjaa kuin ajoin autoa! Claudia kysyi että haluisinko ajaa naapurikylässä sijaitsevalle supermarketille, noh mietin hetken, italian hullut kuskit kävi mielessä mut Toyota vei kummiskin voiton. Oli kuulemma sen näköstä ja tuntusta ajamista et saan jatkossakin auton käyttöön. Eilen sain myös vahingossa rikkinäisestä klooripullosta kloorit päälle ja siinä meni samalla yks vaatekerrasto roskiskuntoon. Täytyy kuitenkin olla positiivinen ja niinpä tämäkin käännetään vielä voitoksi: onpahan enemmän tilaa rinkassa uusille vaatteille ja kengille! :) Mutta nyt sanotaan Buona notte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti