torstai 24. kesäkuuta 2010

Rome here I come!

Maanantaina sain tutustua Bosco Marengon suuren suureen keskustaan. Me asutaan oikeastaan ihan keskustassa, kaikki kaupat ihan kulman takana. Illalla Claudian (host-äiti) sisko, joka hänkin asuu ihan tässä lähellä, tuli syömään meille. Menu koostui ravuista, simpukoista ym. merenelävistä. Ravut oli tietty eläviä kun ostettiin ne ja pojat otti kaksi lemmikiksi, tosin parin tunnin päästä kun vilkaisin niitä ne kellu väärinpäin pinnalla... Mutta maistuivat oikein maukkailta!
Tiistaina eli eilen oli mun ensimmäinen oikea työpäivä. Tosin ei tätä oikein työksi voi kutsua. Herään aamulla 8-9 aikoihin ja laitan pojille aamupalaa kun ne herää. Sitten vähän pelataan jotain, käydään ehkä leikkipuistossa ym. Yhden aikaan Claudia tuleekin jo töistä ja mennään alakertaan syömään lounasta isoäidin luo. Tänäänkin se isoäiti vaan sano mulle että mene sinä vaan riippumattoon nauttimaan auringosta, kyllä hän poikia kaitsee :) Mun työhön ei myöskään kuulu siivoaminen, ainut asia mitä oikeati vaaditaan on että puhun englantia. Easy life.
Tiistaina iltapäivällä käytiin pienellä kävelyretkellä tuolla cityn ulkopuolella maaseudulla. Poimittiin aivan ihanan makuisia marjoja joita en tosin tunnistanut. Lapset leikki maissipellossa ja Giulio meni jopa hukkaan. Se oli niin pieni ettei pellon laidalta nähnyt yhtään missä se liikkui. Illallisen jälkeen perheen tuttuja tuli vielä jälkkärille. Ihanaa syödä iltasin takapihalla, hyvää ruokaa, mahtava tunnelma, ystäviä kylässä melkein joka ilta ja pimeän tullen laitetaan lyhdyt loistamaan.
Eilen käytiin aamupäivällä torilla ostamassa hedelmiä ja lounaaksi isoäiti oli laittanut simpukkapastaa sekä maukasta munakoiso-tomaatti-mozzarella-gratiinia. Iltapäivällä käytiin Claudian kanssa n.10km päässä olevassa outlet-kylässä. Se oli tosiaankin kuin pieni luxuskylä jossa oli kaikki vaatekaupat Versacesta Ferrarin kautta aina Dolce ja Gabbanaan ja myös jotain edullisempaa siitä väliltä.

Tänään oon ottanut aika iisisti, silittelin vähän vatteita, makoilin riippukeinussa ja varasin hostellit Roomasta ja Firenzestä. Tarkoitus on tehdä pieni viikon pituinen Italia-ekskursio kun tämä homma täällä perheessä loppuu. Sofia (se toinen au pair täällä) lupasi lähteä mukaan sekä Bert Belgiasta johon tutustuin viime syksynä. Laskin juuri että matkaan ei ole enää kuin tasan 5 viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti